του Παύλου Δεληπετρίδη.

Έχουμε καταλάβει όλοι γύρω μας ότι ζούμε πλέον πρωτόγνωρες αλλαγές στην ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Μια τέτοια τεράστια αλλαγή είναι και η αλλαγή του κλίματος που δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Όλοι μας πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες που πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν επιδράσει και συνεχίζουν να επιδρούν στις κλιματικές συνθήκες που βιώνουμε..

Η στροφή προς τις φιλικές προς το περιβάλλον ενέργειες είναι μονόδρομος. Από την μεριά μας ως επαγγελματίες οδηγοί ταξί ,που ζούμε καθημερινά οι περισσότεροι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας, οχήματα με το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή.

Σε μια τέτοια μας απόφαση θέλουμε τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς να είναι δίπλα μας και να μας βοηθήσουν. Θέλουμε γενναίες επιδοτήσεις σε όλα τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα , καινούργια και μεταχειρισμένα , που υπάρχουν σε όλες τις μορφές καυσίμων και κίνησης: Ηλεκτρικά , θερμικά , υβριδικά , υδρογόνου, φυσικού αερίου κλπ .

Κάθε μορφή επιδότησης πρέπει να τελειώνει στην αντιπροσωπεία , έτσι ώστε ο επαγγελματίας οδηγός ταξί να φεύγει από εκεί χωρίς να χρωστάει πολύμηνες δόσεις. Ούτε οικονομική άνεση υπάρχει μετά από την δεκαετή οικονομική κρίση και την διετή υγειονομική κρίση .

 Ούτε οι τράπεζες δίνουν εύκολα δάνεια για τέτοιες αγορές καθώς πολλοί συνάδελφοι επαγγελματίες οδηγοί ταξί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Καλή δύναμη σε όλους μας.

 

Από Esep8