Ρεπορτάζ: Κούλα Πουλασιχίδου.

 

Μέσα σε μία καθαρά οικογενειακή ατμόσφαιρα η Ένωση Συντακτών Εφημερίδων Περιοδικών και Ηλεκτρονικών Μέσων Βορείου Ελλάδος (ΕΣΕΠΗΜΒΕ) στον όμορφο και ζεστό χώρο των Γραφείων της στη Θεσσαλονίκη, έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα, στα πλαίσια της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

Υποδεχόμενη τα παλιά και νέα μέλη της Ένωσης η απερχόμενη Πρόεδρος Κούλα Πουλασιχίδου ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Βρισκόμαστε και πάλι εδώ, στα πλαίσια μιας πολύμορφης κρίσης και καλούμεθα να ανταποκριθούμε σε μείζονα θέματα της εποχής.

Όσοι είμαστε ενεργοί Δημοσιογράφοι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα υπέρ της ενημέρωσης με συνέπεια, καθώς η ενημέρωση συμβάλλει στη βελτίωση της κοινωνίας. Είναι γεγονός ότι στη Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται ένα υψηλό επίπεδο Δημοσιογραφίας, ενώ με την εποικοδομητική κριτική που ασκούν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ σε Φορείς και Διοικήσεις, επιτυγχάνουν τη βελτίωση των έργων τους.

Σας ζητώ να υπερασπίζεστε την αλήθεια και να αγωνίζεστε για τη Δημοκρατία, κρατώντας αποστάσεις από την εμπορευματοποίηση της ενημέρωσης. Επίσης θέλω να σας επιστήσω την προσοχή για τον απαιτητικό ρόλο, που καλείστε να παίξετε στην επικείμενη εκλογική περίοδο. Όσον αφορά τη λειτουργία της Ένωσής μας, η ανασκόπηση του 2022 περιελάμβανε την αγωνία για την επιβίωσή του φορέα μας και πήγαμε καλά, χάρη στη συμβολή δραστήριων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στη συνέπεια των περισσότερων από τα μέλη μας αναφορικά με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, που ως γνωστόν αποτελούν τη μοναδική πηγή Εσόδων.

Επίσης έχει επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας της Ένωσης, αλλά και η ανανέωση περίπου κατά το ήμισυ του δυναμικού της. Σε γενικές γραμμές ήταν μία χρονιά που δεν προσφερόταν για ιδιαίτερες δράσεις και αποφάσεις, ενώ εφόσον οι υγειονομικές και οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των νέων στόχων μας, προς όφελος των μελών μας“.

Στη συνέχεια η κ. Πουλασιχίδου έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, συνοδεία ανάλογων ποιημάτων από τη Λογοτέχνη και Δημοσιογράφο Κατερίνα Τσεβελεκίδου, ενώ ακολούθησε η διαδικασία, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης , παρουσία δικαστικού εκπροσώπου.

 

Από Esep8