Το οφειλόμενο. χρέος μας, απέναντι σε ένα Κοινωνικό πρόβλημα που είναι υπόθεση όλων μας και “δεν είναι μόνο πρόβλημα των ανθρώπων της διπλανής πόρτας”, έρχεται να μας υπενθυμίσει για μία ακόμα φορά η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Η μέρα αυτή ,που έχει καθιερωθεί να είναι η 26η Ιουνίου, αποτελεί έστω και με αυτή τη μορφή, την ημέρα της “κοινωνικής μας ενοχής” , για όσα δεν επιμέναμε τόσα χρόνια να γίνουν , προκειμένου να συμπληρωθούν υποδομές στη Χώρα και στην ευρύτερη περιοχή μας, να επεκταθεί η πρόληψη και να προληφθεί η εξάρτηση για αυτούς που έχουν ξεκινήσει τη χρήση των ναρκωτικών και να μην υπάρχει εξαρτημένος, που να στερείται το δικαίωμα στη θεραπεία.
Οι στόχοι που έχουν τεθεί, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά , εξακολουθούν να παραμένουν “κενό γράμμα” χωρίς την ίδια τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της , με την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και την υποστήριξη των γονέων να βοηθούν τα παιδιά τους, καθώς και την κοινή δράση της επιστημονικής κοινότητας, όπως επίσης και την εφαρμογή προγραμμάτων ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΎΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ , στη νέα γενιά.

Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Π.Η.Μ.Β.Ε.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Από Esep8