Με αφορμή την επικείμενη Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου, ζητήσαμε από τον Επίτιμο Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και π. Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων ,Ομότιμο Καθηγητή Καρδιολογίας του Α.Π.Θ. Γεώργιο Παρχαρίδη, να μας μιλήσει για το νόημα της επετείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και για το θέμα της Διεθνούς Αναγνώρισής της, που παραμένει “ανοιχτό”.

Απαντώντας στα ερωτήματά μας ο κ. Παρχαρίδης, γνωστός για τους συνεχείς αγώνες του αναφορικά με την προώθηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό και που δικαίως τον ανέδειξαν ως “αναμορφωτή” του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού το 1994 από τη Βουλή των Ελλήνων, ο Οικουμενικός Ποντιακός Ελληνισμός πέραν των εκδηλώσεων μνήμης, διεκδικεί δυναμικά τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Πολιτεία της Ελλάδος αφού αναγνώρισε την Γενοκτονία, επιβάλλεται να την υποστηρίξει και διεθνώς και να θέσει στα θέματα , που συζητούνται μεταξύ των δύο κρατών.

Η πολιτεία είναι μέχρι τώρα “απούσα” και αυτό οφείλεται στο “δόγμα” της κακώς εννοούμενης για μας ελληνοτουρκικής φιλίας, διότι οι καλές διακρατικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών καθώς και οι καλές φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, για να είναι διαχρονικές πρέπει να στηρίζονται σε ισχυρά θεμέλια, που είναι η ιστορική αλήθεια!

Αυτή την ιστορική αλήθεια είπε το 2007 η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών, ότι δηλαδή η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Ανατολής συνετελέσθη από τους Τούρκους μεταξύ των ετών 1914 – 1923 και δεν διαφέρει σε τίποτε ούτε ποιοτικά, ούτε ποσοτικά από τη Γενοκτονία των Αρμενίων .

Η “άρνηση” της Γενοκτονίας είναι η τελευταία πράξη μιας Γενοκτονίας, που αφήνει ανοιχτή την Κερκόπορτα , για τη δημιουργία και των άλλων Γενοκτονιών.

Ο Οικουμενικός Ποντιακός Ελληνισμός αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι της τελικής επιβεβαίωσης της ιστορίας του και της δικαίωσης των ψυχών των 353 χιλιάδων νεκρών του!!!

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την τελική Δικαίωση διατηρώντας άσβεστο το καντήλι της ιστορικής μνήμης, επισημαίνοντας ότι η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η 19η Μαΐου αφορά ολόκληρο τον Ελληνισμό ,όπως και όλα τα άλλα ΜΕΓΑΛΑ ιστορικά γεγονότα “

Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Π.Η.Μ.Β.Ε.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Από Esep8