Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας γιορτάστηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 σε όλο τον κόσμο μετά την καθιέρωσή της από τον ΟΗΕ .
Η οικογένεια είναι το βασικό, το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, φροντίδα και ενίσχυση από την Πολιτεία.
Ο Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας κατ’ εντολή του Νομοθέτη εφαρμόζει κοινωνική πολιτική και στηρίζει με τις Υπηρεσίες του και τα προγράμματά του για την οικογένεια και στην Ελλάδα.
Με τη θέσπιση της Διεθνούς Ημέρας της Οικογένειας η παγκόσμια κοινότητα υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει σε αυτή τη βασική μονάδα της κοινωνίας μας , αλλά και την ανησυχία της για την κατάσταση και το μέλλον της .
Οι οικογένειες είναι οι εκπαιδευτές και οι διασφαλιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .
Πώς μπορεί όμως η σύγχρονη οικογένεια να γίνει “μοχλός” διεκδίκησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , όταν αντιμετωπίζει σήμερα πολλά και σοβαρά οικονομικά, κοινωνικά, και υγειονομικά προβλήματα και κινδυνεύει ακόμα και αυτή η ύπαρξή της;
Η Ελληνική οικογένεια μικραίνει και φθίνει!
Εξάλλου είναι γνωστό το Δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Το ένα ή τα δύο παιδιά που αποκτά η Ελληνική οικογένεια , δεν εξασφαλίζει την αναπαραγωγή του Ελληνικού πληθυσμού.
Οδηγούμεθα σε σταδιακή γήρανση του πληθυσμού ,με όλες τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις .
Η οικογενειακή πολιτική είναι γεγονός ότι παρουσιάζει στασιμότητα , ας αναλογιστούν λοιπόν τις “υποχρεώσεις” τους οι ιθύνοντες και ας λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ότι η οικογένεια είναι πηγή Ελπίδας και συνέχισης του Ελληνικού έθνους .

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Από Esep8